Інформаційний огляд «Події, що змінили долю України»


 

Час не вибирають, у ньому живуть…

На жаль, на нашу долю і на долю наших дітей лягла страшна війна, яка зруйнувала звичне мирне життя.

Події, що відбуваються сьогодні у світі, Європі і в першу чергу  в Україні чітко визначають необхідність формування нового типу громадянина: не лише освіченого, а й активного, здатного зробити свій внесок у життя суспільства і країни, взявши на себе відповідальність за майбутнє.

Ви всі досвідчені вихователі, кожен з вас має свій досвід роботи. Майже всі мають вищу освіту. І в жодному вищому закладі  нас не готували  до роботи в умовах війни. Цей досвід кожен, залежно від реальних умов, має набути самостійно і відповідально.  І дуже багато залежить від нас вихователів в якій формі ми це будемо робити.

Будуть змінюватися часи, навчальний заклад буде вирішувати  нові завдання, проте актуальною є і буде одна проблема – виховання громадянина України, який знає і пам’ятає свій рід, мову, цінує минуле і буде гідно творити майбутнє.

«Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього»,- свідчить мудрий вислів. Наші діти повинні знати власну історію, знати хто ми і чиї діти, знати яким шляхом йшов наш народ до незалежності, якою ціною було сплачено за те, щоб «не вмерла України  ні слава, ні  воля». Знання ж історії власної держави, в свою чергу, не можливо:

 -без знання історії своїх маленьких батьківщин, тих місць, де народилися і виросли діти,

-без інтересів до найближчого оточення (сім’ї, родини) яке вони бачать щодня,

- без прикладу дорослих, оскільки діти значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання,

-без рідної природи, яка їх оточує,

-без ставлення до себе та інших людей

Без всіх цих складових та багато ще інших, людина не може стати громадянином, патріотом своєї держави.

Тому, одним з основних завданнь дошкільної освіти  на сьогодні, як і багато років тОму - є виховання національних почуттів і патріотизму у дітей.

З огляду на це, в педагогічній роботі поєднано дуже багато методів, форм. Більш детальніше це питання розкриє О.В.

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація

  "Моя сім'я, моя родина"