«Профілактика застудних захворювань»

Як попередити застуду.

https://mamovediya.com.ua/profilaktyka-sezonnyh-zastud-u-doroslyh-ta-ditej-5-pravyl 


Окрім романтики та краси, якою сповнена осінь, ця багряна пора супроводжується авітамінозом та вірусами. Щоб насолоджуватися красою природи, а не сидіти вдома, варто максимально убезпечити себе від захворювань. У цьому вам допоможе дотримання наступних правил.

СОН

Здоровий сон – одна з головних запорук нашого здоров’я. Це чудова підтримка імунітету. Тому намагайтеся спати не менше восьми годин на добу, провітрюйте перед сном кімнату та не наїдайтеся ввечері.

ПРАВИЛЬНИЙ ОДЯГ

Осінь – мінлива пора. Часом важко визначитися, як саме краще вдягнутися, адже на вулиці може бути прохолодно, а в приміщенні – затепло. Головне – пам’ятайте, що тіло має дихати, а не пітніти. Тож варто мати у своєму гардеробі теплий одяг із натуральних тканин.

ВЖИВАННЯ РІДИНИ

Потрібно привчати себе до вживання достатньої кількості рідини. Є низка факторів, які визначають добову потребу організму у воді: наприклад стать, вік, вага, фізична активність. А втім, медики радять людям у віці від 19 років вживати в день усередньому 3,7 л рідини (для чоловіків) і 2,7 л (для жінок). Мова йде про всю рідину, зокрема й ту, що міститься в їжі.

А ось дітям віком від 4 до 8 років варто вживати приблизно 5 чашок рідини за добу. У віці 9-13 – до 7-8 чашок, а з 14 до 18 років потрібно 8-11 склянок.

ВІТАМІНИ

Дуже важливо збагачувати організм вітамінами. Особливо важливо вживати продукти, що містять вітамін С і А. І, звісно, не відмовляйтеся від цибулі, часнику, хрону, які також допомагають попередити застуду.

ПРОМИВАННЯ НОСА

Насправді це ефективна та корисна процедура, на якій хочеться зупинитися більш детально.

Віруси, які є причиною хвороб, активно розмножуються, тільки-но потрапивши на слизову носа або горла. Щоб зруйнувати її захисні бар'єри і піти далі в організм, їм знадобиться до 8 годин. За цей час їх можна «прогнати» зі слизової за допомогою промивання носа. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація

  "Моя сім'я, моя родина"