Почитайте дітям

 "Невідома, але дуже повчальна казочка". Слухання та бесіда за змістом.

Йшов дід лісом і загубив...ні, не рукавичку, а торбинку зі сміттям.

Лежала торбинка і все гадала, чому опинилася в лісі, а не в контейнері для сміття.

Біжить лісом Мишка, знайшла торбинку і захотілося їй заглянути що там, мишки вони такі, у найменшу шпарину залізуть. Прогризла Мишка дирку, а там списані зошити, використані целофанові пакети, пластикові ємкості від йогуртів та кефірів, клаптики тканини, старенький гребінець без зубців, поламані іграшки, шматочки хліба, обгризені курячі кісточки.

Дід напевно мав намір викинути це у смітник, але загубив, бо старенький був.

Побачили Пташки шматочки хліба і попросили Мишку їх пригостити, Мишка щедрою була і поділилася знахідкою.

А тут Песик почув запах курячих кісточок і теж захотів поласувати. Мишка віддала і подумала: негоже у пакет зі сміттям викидати їжу. Бо знайдеться той, хто може її спожити.

Зайчик по лісі стрибав і зустрівся з Мишкою. Попросив Зайчик зошит віддати, бо немає чим піч розпалювати, а папір добре горить. Мишка віддала Зайченяті зошита, щоб малі у теплій хатинці сиділи.

Залишилися у пакеті кульки та пластмасові вироби, а тут вітер почав здійматися і полетіли кульки на дерева і зачипилися за гілля і було дуже сумно деревам, бо таких некрасивих прикрас вони не очікували.



Мишка покликала Пташок і пташки зняли з гілочок сміття, зібрали рештки пластмаси у торбинку і вирушила Мишка з лісу, щоб знайти ящик, куди можна б було викинути пластикові відходи.

Вже вона , іде і побачила такий ящик.

Це саме те, що я шукаю - зраділа Мишка. Тепер ніщо не засмічуватиме мій ліс.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація

  "Моя сім'я, моя родина"